Strani

torek, 26. april 2011

Rjave deske ali 'les' na drugi način

Nadaljujemo z lesom. Tokrat nekaj bolj preprostega in nič 'pocanja' :)))

Za rjave, postarane deske potrebujete rjavi šeleshamer ter belo in črno blazinico:
!Nasvet
Z nianso rjavega šeleshamerja boste določile svetlost 'lesa'. To pomeni, da so tudi učinki drugačni, odvisno za kakšen projekt potrebujete 'lesene deščice'. Kar se tiče blazinic je lažje če imate za ta namen male, kockaste blazinice, ker boste lažje senčile in boste imele večji nadzor nad tem kar počnete.

torek, 19. april 2011

Bela razpokana podlaga in bele 'deske'

Končno spet nazaj :) Tokrat se bom lotila zadeve, ki jo večina od vas pozna, ampak malokdo uporablja za čestitkanje. Naš glavni akterji bodo pokajoči lak, bel papir, bela tempera in še kakšen dodatek. To kar bo nastalo sama uporabljam za ozadje ali iz tega delam 'beli les'. To je prva objava na temo 'lesa' ali kakšnega drugega 'naravnega materiala', se pravi, da v prihodnje sledi še vsaj ena.
Včeraj sem se lotila prve faze, ki ji sama pravim pocanje :). Kadar se odločim za kaj takega, si naredim več primerkov, da mi ni potrebno vedno znova packati z vodo, tempero in še s čim. To ni ravno moje najljubše opravila, čeprav vedno znova ugotavljam, da me na koncu tisto vlečenje s čopičem prav pomirja :))) No, zdaj pa res začnimo.