Strani

ponedeljek, 16. maj 2011

Kombiniranje štampiljk

Če le dobim idejo, zelo rada kombiniram različne štampiljke, kar pomeni, da nekatere odtisnem samo deloma in dodam še kakšno drugo. Prav nič zahtevnega, od vas zahteva samo kombiniranje in nekoliko natančnejše odtiskovanje. Pa gremo lepo po vrsti. Najprej izbira štampiljk.
Nasvet! 
Če vam primanjkuje idej, zberite na kup nekaj različnih štampiljk na podobno tematiko ali pa tiste, ki so vam najljubše. To je tudi dober način, da takoj vidite kaj bi se dalo med seboj skombinirat, pa še ideja za kakšno čestitko vam pade na pamet.

Sama sem želela narediti nekoliko drugačno razglednico ali dopisnico kot je štampiljka v osnovi. Takole zgleda originalni odtis:
Na levi strani, kjer je stara pisava, sem želela dodati drugi napis. Poleg tega pa sem se spomnila da imam majhne okrogle štampiljke, ki bi odlično nadomestile štampiljo na znamki. Tako sem za material izbrala naslednje stvari:
Začela sem s štampiljko razglednice in namočila na blazinico le desni del. 
Nasvet!
Pri tem je treba bit malo bolj natančen, vendar tudi če boste  barvo nanesle na del, ki ga ne želite odtisnite, lahko še vedno ta odvečni del previdno obrišete z vlažilnimi robčki. Sledi odtis.
Tukaj je celoten in delni odtis:
 Nato vzamete drugo štampiljko, ki jo želite dodati in jo odtisnete na željeni del.
Sama sem nato vzela še eno okroglo in jo odtisnila na znamko.
Za konec pa še dve rožici in zadeva je končana.
Nasvet!
Tako ustvarite svoj unikatni odtis in čeprav uporabljate že večkrat uporabljene štampiljke, le-te tako dobijo novo dimenzijo in morda celo ugotovite, da ni potreben novi nakup, saj vam kombiniranje odpira veliko novih možnosti. Kombinirajte rože, napise ali pa uporabite samo del napisa. 

Kartico sem izrezala in jo nekoliko postarala, ter dodala na to čestitko. V tem primeru sem znamko pred odtisom namočila še v zeleno blazinico. Ampak o uporabi večih blazinic hkrati več v naslednjem tutorialu. Več fotografij te čestitke pa kot ponavadi na Ustvarjalni skrinji:
Da vas malo spodbudim, tokrat razpisujem tudi izziv na tematiko te objave z naslovom: kombiniram štampiljke, ker sem izzvana :))) Izziv traja 14 dni in med vsemi udeleženkami bom izžrebala eno, ko bo prejela manjši bonbonček.

Spodaj je inlinkz povezava, kamor dodate povezavo na vašo dotično objavo, ne na vaš blog, prosim. In če vam je, dodajte še kakšno fotografijo, da se bo videlo katere štampiljke ste kombinirale. Zelo vesela bom vsake prijave.

Materiali - uporabljeni za tutorial:
- štampiljke:kartica - Prima marketing, rožici - Papertrey Ink - Wreath for All Seasons, okrogla štampiljka - Lily of the valley - Calendars, napis - Papermania
- Distress Ink: Walnut Stain in Vintage Photo (kar lepo izbiro boste našle tudi pri nas v Memories in Ustvarjalni dotik)

Filmčki, kjer so prikazane tehnike: 
- kako odtisniti le del napisa, boste našle navodila v tem videu


21 komentarjev:

Creatissimo pravi ...

Spet ena objava po mojem okusu :). Kombiniranje je 'zakon' (bi rekli mulčki) in res se s kombiniranjem najde ogromno variant in idej. No, pri tej objavi mi je všeč tudi to, da so vpletene znamke, pa razglednica, pa 'ročna' pisava... - same moje najljubše teme :)
Na izziv se pa morda celo uspem odzvati, ker si k sreči dala en tak razumen rok prijave. Pa ne bom se prijavila zaradi bonbončkov, temveč, da bom videla, kaj zmorem...

Andreja pravi ...

Krasno delo, lepa čestitka in zelo lepa ponazoritev postopka.
Če sem izzvana, se z veseljem pridružim tvoji igrici :-))

Helena pravi ...

Na poti v službo sem študirala, kako bi lahko izpeljala tvoj izziv :) V mislih sem se sprehodila po štampiljkah, ki bi jih lahko skombinirala v nekaj zanimivega. Hvala, da si me spodbudila k ustvarjanju :) Najraje bi preskočila osem ur službe in se lotila dela.
Hvala za nazoren prikaz, kako lahko združimo več različnih štampiljk.

HRANDICA pravi ...

Tole je pa izziv, da se prijavim na izziv :)! Hm! Grem na skalo razmišljat, mogoče dobim kak preblisk. Hvala za inspiracijo♥

Marna pravi ...

Hmmm, zaenkrat nimam ideje ... mogoče pa ?

moi pravi ...

U, tutorial in še izziv ;) Bom poskušala kaj skombinirat, drugače pa si še kakšno štampiljko sposodim :)-

helena pravi ...

Izziv? Pa naj bo....

Tanja E. pravi ...

Te tvoje objave so res polne ustvarjalnega navdiha. in zdaj še izziv! Saj se mu ni mogoče upreti! LP:)

Čarobna hišica pravi ...

Tebi pa res nikoli ne zmanjka idej ... spet krasna objava z obilico idej in kot češnja na vrhu sladice še izziv ...

Hali pravi ...

Uuuu najprej postopek potme še izziv. Bom malo preštudirala, mogoče mi uspe...

Kefa pravi ...

Iiiii.....izziv pri Vladuški. Zakon. Zdej bo pa hitro treba kaj zanimivega ustvariti. :D

Tole kombiniranje štampiljk je super.

papa Kefa***

Kirena pravi ...

Super je tole tvoje kombiniranje. Kot maskiranje, samo malo drugače,

Suzana pravi ...

Zopet en dober nasvet. Izziv? Mogoče mi uspe.

Rina pravi ...

Dobra ideja. Mogoče se pa pridružim.

Marina pravi ...

O kako lepo, da nekdo tudi v slovenščini dela tutoriale... zelo super! Tale tvoj iziv... seveda, če si izvan, potem se moraš na iziv odzvati... upam, da čim prej najdem kaj časa še za ustvarjanje in da pripnem svoj izdelek, saj mi trenutno diploma uzame večino časa....lepo bodi...

Tina pravi ...

Super ideja!!! Tako res iztisneš več iz domačih zalog! Danes bo to moj izziv pri ustvarjanju, pa bom potem prilepila link in pokazala rezultat!!!

Daša pravi ...

Super ideja, super nasvet! Bojim se, da mi primanjkuje štampiljk :( Upam, da mi uspe kaj pokombinirati :)

Klara pravi ...

Krasen izdelek... :)

Anonimni pravi ...

Kaj je kakšna opcija, da tudi neblogerji sodelujemo? :-) Izziv je namreč zeloo mikaven, a kaj ko še nisem stopila v svet bloga. :-)

Vladuška pravi ...

Seveda lahko sodelujejo tudi neblogerji. Z veseljem sprejmem vsakogar :)

Suzy pravi ...

Sem dodala v moji objavi še to :) ker sem prej pozabila napista, da je neamnjena tudi tvojemu izzivu